Plan je bezoek

St. Jorispad 41, 6603 AM, Wijchen - Telefoon: 024-6413361
de blije dries wijchen facebook de blije dries wijchen twitter de blije dries wijchen facebook

Een rookvrije speeltuin voor onze kinderen

De Blije Dries is vanaf seizoen 2018 rookvrij

Op Tweede Paasdag 2018 openen wij onze poort voor de start van weer een heerlijk speelseizoen. Niks bijzonders zul je denken. Toch zijn er een aantal vertrouwde dingen veranderd. Jullie zullen nieuwe gezichten gaan zien in onze horeca, het oude, houten klimrek voor het terras  is vervangen, er zijn nieuwe skelters voor peuters van Berg en er is een nieuw interactief speeltoestel van Yalp: de Memo. Naast deze nieuwe dingen is ook ons rookbeleid gewijzigd: de Blije Dries is een rookvrije speeltuin geworden. Dat wil zeggen dat er niet meer gerookt mag worden op het terras en in de speeltuin. Mede door de lopende campagne van het Longfonds en KWF Kankerbestrijding en aangespoord door het NUSO hebben wij voor deze beleidsverandering gekozen.  In 2017 hebben de Nijmeegse speeltuinen deze stap al gezet, en nu is de Blije Dries aan de beurt om rookvrij te worden. We hebben gezorgd voor twee rookzones met mooie nieuwe asbakken uit het zicht van de kinderen, waar vandaan je wél de kinderen in de gaten kunt houden. 

Een rookvrije generatie

Als speeltuin willen wij vragen aan iedereen die de speeltuin bezoekt het terrein rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Wij willen daarmee alle kinderen in onze speeltuin beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Meer informatie over de campagne Rookvrije Generatie vind je op rookvrijegeneratie.nl/bestgek. Natuurlijk verandert er niets aan onze gastvrijheid. Iedereen is welkom in onze speeltuin, of je nu rookt of niet. Het hele speelterrein en het terras is rookvrij geworden. Roken mag alleen nog in de twee rookzones. Deze zijn te vinden achter de Chillzone en bij het huisje achter het zwembad. Deze rookzones zijn op zo’n manier ingericht dat je vanaf deze plek de kinderen in de gaten kunt houden. Vraag gerust aan onze medewerkers waar deze rookzones zijn.

Gezond en veilig

Een rookvrije speeltuin hoort bij een gezonde en veilige omgeving voor kinderen om in op te groeien. Rondslingerende peuken zijn gevaarlijk voor kleine kinderen wanneer zij deze in hun mond stoppen, kinderen lopen kans op brandwonden én meeroken is erg schadelijk. Ook blijkt uit onderzoek dat als kinderen anderen zien roken, dit hen aan kan zetten om later ook te gaan roken.  Lees ons persbericht in ons nieuwsoverzicht voor meer informatie. Voor vragen kun je natuurlijk altijd bij onze medewerkers terecht of gebruik het contactformulier.

Wij wensen iedereen veel speelplezier in de Blije Dries!

 


x
De Blije Dries heeft wintersluiting en opent weer op zondag 5 april.
×