St. Jorispad 41, 6603 AM Wijchen, Gelderland

Rookvrije Speeltuin vanaf 1 april 2018

 

Persbericht: Speeltuin De Blije Dries vanaf dit seizoen rookvrij!

Wijchen, 17 januari 2018

Speeltuin De Blije Dries in Wijchen  geeft vanaf de opening op 2e Paasdag van het buitenspeelseizoen 2018 de aftrap voor het invoeren van een rookvrije speeltuin. De Blije Dries vraagt iedereen die in de speeltuin komt het terrein voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil de speeltuin kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij De Blije Dries?

Iedereen is en blijft welkom in de speeltuin. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Wel is het hele speelterrein van de speeltuin vanaf nu rookvrij. De Blije Dries vraagt rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op het terrein.  Roken mag alleen nog in de 2 daarvoor bestemde zones. De rookzones bij de Blije Dries zijn bij de Chillzone en bij het huisje achter het zwembad ingericht en wel op die manier, zodat u vanaf de zones wel uw spelende kind(eren) in de gaten kunt houden. Vraag onze medewerkers hiernaar.

Veilig en gezond

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije speeltuin bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken. Voor meer informatie kun je terecht op de website van een Rookvrije Generatie of het NUSO.

 

« Terug naar overzicht